Ce fond de ten sa folosesc pentru tenul gras, cu puncte negre si cosuri?

Daca tenul tau este unul cu probleme necesita o mai mare atentie. Acest tip de ten are un aspect lucios, lipsit de suplete, uleios in special pe frunte, aripile nasului si barbie. Tenul gras favorizeaza aparitia comedoanelor si chiar a acneei.

Un fond de ten bine ales iti este de mare ajutor deoarece creaza un aspect uniform al tenului din punct de vedere al nuantei, fata pare mai neteda, minimizeaza aspectul porilor dilatati. Fondul de ten poate acoperi in anumite proportii aspectele inestetice, dar nu le poate trata.

In primul rand trebuie sa acorzi o mare atentie ingrijirii pielii. Foloseste produse destinate tipului tau de ten. Iti recomand si produsele matifiante cu o textura non grasa, cremoasa. Acestea matifiaza instantaneu zona T. Ar fi bine sa folosesti si o baza de machiaj, aceasta creaza un strat protector la nivelul pielii, controleaza excesul de sebum, inlatura aspectul lucios si ajuta fondul de ten sa reziste mai mult timp.

Pentru tenul tau iti recomand fondurile de ten fluide, matifiante pe baza de apa sau silicon. De obicei cele pentru tenul gras sunt mai groase decat cele pentu alte tipuri de ten de aceea tebuie aplicate cu atentie intr-un strat cat mai subtire.

De asemenea poti folosi si fondurile de ten pudra, ideale pentru tenul gras, mai ales pentru retus pe parcursul zilei. Desi au aspectul unei pudre compacte, au puterea de acoperire a unui fond de ten. Acest tip de fond de ten nu trebuie aplicat in canitati excesive, deoarece este foarte dens si pe langa aspectul ne-natural al pielii, evidentiaza ridurile si blocheaza porii, ceea ce ajuta la formarea punctelor negre si a cosurilor.

Nu iti recomand fondurile de ten minerale sau pudrele minerale, deoarece au o putere mica de acoperire si sunt ineficiente in cazul tenului gras. Cand iti cumperi un fond de ten verifica cu atentie ambalajul. Pe produsele destinate tenului gras trebuie sa scrie oil free si faptul ca sunt noncomedogenice. Daca nu scrie nimic nu cumpara produsul respectiv.

Urmeaza alegerea nuantei. Aceasta trebuie sa fie cat mai apropiata de nuanta pielii. Alege trei nuante care ti se par mai apropiate si testeaza-le pe zona maxilarului, apoi priveste tenul la lumina naturala si vezi care ti se potriveste. Iti recomand sa testezi produse de la mai multe firme, nu toate fondurile de ten pentru ten gras ti se potrivesc, trebuie sa-l gasesti pe cel ideal pentru tenul tau.

Autor: Ramona Chirita

Arhiva Ghidul Miresei

© 2021 CursuriMakeup.ro Temă dezvoltată de Lucid Dreams eSystems.